علیرغم کاهش شرکت کنندگان در کنکور، متقاضیان دانشگاه جامع علمی کاربردی افزایش داشته است

۱۲ مهر ۱۳۹۹ | ۱۰:۲۵ کد : ۵۱۷۷۶ اخبار

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: هر ساله با وجود کاهش تعداد افراد شرکت کننده در آزمون سراسری، تعداد متقاضیان تحصیل در دانشگاه جامع علمی کاربردی ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است، چراکه فارغ التحصیلان و دانش آموختگان این دانشگاه می توانند به سرعت جذب بازار کار شوند.

دکتر محمدحسین امید،با اشاره به افزایش گرایش افراد به آموزش های مهارتی بیان کرد: بخشی از گرایش مردم به سمت آموزش های مهارتی حاصل تلاش های دانشگاه جامع علمی کاربردی و ترویج فرهنگ مهارتی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حتی برخی از دانشگاه های عالی و نظری کشور در پی افزایش فعالیت های مهارتی هستند که نشان از افزایش اقبال عمومی به کسب مهارت دارد، افزود: کیفی گرایی، ماموریت گرایی و اصلاح ساختارها و اطلاع رسانی و گفتمان سازی در این افزایش گرایش نقش اساسی داشته است.

امید تصریح کرد: در سال جاری نیمی از حاضران در آزمون سراسری کشور اقدام به انتخاب رشته کرده اند و این امر نشان می دهد که گرایش افراد به سمت آموزش های مهارتی افزایش یافته و تاکنون ۹۵ هزار نفر در دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور ثبت نام داشته اند. در واقع هر ساله با وجود کاهش تعداد افراد شرکت کننده در آزمون سراسری، تعداد متقاضیان تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش یافته است، چراکه فارغ التحصیلان و دانش آموختگان این دانشگاه می توانند به سرعت جذب بازار کار شوند.

وی با اشاره به اینکه از ۷۵ درصد دانش آموختگان این دانشگاه ۴۰ درصد در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی بکارگیری می شوند که این عدد در دانشگاه های نظری به رقم بسیار کمتری می رسد، گفت: در حال حاضر ۶۰۰ مرکز جامع علمی و کاربردی در کشور فعالیت دارد که دانش آموختگان آن به سرعت جذب بازار کار می شوند و حتی برخی از شرکت های بزرگ کشور خواهان و متقاضی دانش آموختگان و دانشجویان این دانشگاه هستند که نشان از توانمندی این دانشگاه در آموزش های مهارتی دارد.

وی با اشاره به برگزاری کلاس های دانشگاه به شکل مجازی در نیم سال گذشته، گفت: ۱۰۹ هزار کلاس در سطح دانشگاه برگزار می شود که باید به سرعت در فضای مجازی ادامه می یافت که با وجود برخی مشکلات این کار به انجام رسید. در نیم سال جاری نیز وضعیت بسیار بهتر است و به سرعت خود را با شرایط تطبیق دادیم به طوری که در حال حاضر با وجود اینکه حدود یک هفته از آغاز مهر می گذرد میزان حضور دانشجویان در کلاس های مجازی مطلوب است و حتی در استان مرکزی این حضور به ۸۰ درصد هم می رسد.

امید تاکید کرد: باید تا اواسط آبانماه سال جاری تمام بخش های عملی دروس در دانشگاه ها به پایان رسیده باشد تا اگر در اواخر پاییز و زمستان با مشکل جدی در موضوع ویروس کرونا، آنفلوآنزا و دیگر بیماری های فصلی روبرو شدیم تحصیل دانشجویان با وقفه و تعویق مواجه نشود.