دکتر احمدی: کیفی سازی آموزش های مهارتی در اولویت سیاست های دانشگاه

به گزارش ایسنا - منطقه یزد، «محمدصالح احمدی» در جریان بازدید از این دفتر خبری اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف ارائه آموزشهای مهارتی برای آماده کردن افراد برای بازار کار شکل گرفته و امسال بیست و پنجمین سالگرد تاسیس خود را جشن میگیرد.
وی با بیان این دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاهی جوان محسوب میشود لذا رویکرد به این دانشگاه نیز متفاوت از دیگر دانشگاههاست، تصریح کرد: بسیاری از دانشگاههای کشور عمدتاً ارائه دهنده آموزشهای نظری هستند و آنهایی نیز که با هدف تربیت نیروی مهارتی تاسیس شدهاند به مرور زمان با قرار گرفتن در این شرایط تغییر رویه دادهاند و به دانشگاه نظری تبدیل شدهاند به نحوی که در بازار کار شاهد خلاء نیروهای مهارتی هستیم.
احمدی با اشاره به حلقه مفقوده بین دانشگاه و بازار کار که باید ارتباطدهنده این دو حوزه باشد و نیازهای بازار کار را از طریق دانشگاه احصاء کند، گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی در همین راستا آموزشهای مهارتی نیروهای کار دستگاهها را به خود این دستگاهها واگذار کرده است و به عنوان یک سازمان نظارتی بحثهایی مانند مقررات آموزشی، تعیین سرفصلهای آموزشی و کنترل و نظارت را خود برعهده گرفته است.
به گفته وی، بر همین اساس نیز هماکنون از مجموع 1070 مرکز علمی کاربردی کشور تنها 23 مرکز به نوعی وابسته به خود دانشگاه هستند که مدیریت جدید دانشگاه مجددانه به دنبال واگذاری آنها به بخش خصوصی یا دولتی است تا عملاً دانشگاه تنها بحثهای نظارتی را دنبال کند و به مقوله آموزش وارد نشود.
وی یادآور شد: البته در مقطعی با توجه به بحث کمیگرایی و کمرنگ شدن کیفیت که بر همه دانشگاه نیز غالب شد، در این دانشگاه نیز با هدف افزایش تعداد دانشجو، بحث کیفیت کمتر مورد توجه قرار گرفت و باعث شد به یکباره تعداد مراکز علمی کاربردی در کشور افزایش یابد و به تعداد کنونی برسد.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان در ادامه خاطرنشان کرد: با آغاز فعالیت مدیریت جدید دانشگاه،تیم مدیریتی و سیاستگذاری در راستای بازگشت به مسیر و اهداف اولیه گام برداشته است و به همکاری مراکزی که مقررات آموزشی را رعایت نمیکنند، خاتمه دهد.
وی با بیان این که در حال حاضر در استان 23 مرکز علمی کاربردی فعال هستند، در مورد خاتمه همکاری با برخی مراکز علمی کاربردی استان گفت: البته 26 مرکز در استان وجود داشته که یک مرکز خاتمه همکاری داده و دو مرکز دیگر به دنبال سیاستگذاریهای جدید دستگاه متقاضی خود دیگر تمایلی به پذیرش دانشجو نداشتهاند.
وی ادامه داد: در راستای بحثهای نظارتی بر مراکز براساس سیاستهای جدید دانشگاه نیز پذیرش دانشجو یه صورت کلی در یک مرکز متوقف شده و در یک مرکز دیگر نیز ادامه همکاری مشروط به پذیرش دانشجو در رشتههای تخصصی خودش شده و در مرکزی دیگر نیز جلوی دورههای جدید آن گرفته شده است.
احمدی بیان کرد: در حال حاضر این دانشگاه مجموعاً 5800 دانشجو مشعول به تحصیل در 150 کدرشته دارد ولی براساس نیازسنجیهایی که از بازار کار میشود برحسب نیاز رشتههای جدید تدوین و گاهاً نیز برخی رشتهها حذف میشود که این از ویژگیهای بارز این دانشگاه است.
وی از جمله رشتههای احصاء شده در یزد که بعضاً راهاندازی و برخی نیز برای کسب مجوز تدوین سرفصل شده است، به ارائه آموزشهای آکادمیک طلاسازی با توجه برند استان از گذشته تاکنون، تدوین سرفصلهای پرورش اسب با توجه به این که یزد از قطبهای پرورش اسب کشور است، آموزش تهیه شیرینیهای سنتی با توجه به معروفیت یزد در این بخش و نیز زیلوبافی اشاره کرد.
وی در این باره افزود: البته براساس نیاز بازار بعضاً نیز مراکز علمی کاربردی جدید نیز در برخی دستگاهها ایجاد میشود، به عنوان نمونه با توجه به ظرفیتهای گردشگری استان از دو سال پیش فعالیت مرکز علمی کاربردی میراث فرهنگی استان شکل گرفته است.
وی در ادامه گفت: یکی از رئوس مهم در ارائه آموزشهای با کیفیت، مقوله مدرسان دانشگاههاست لذا در این حوزه نیز براساس سیاستهای مدیریت جدید، حساسیت ویژهای لحاظ شده و پالایش مدرسان با جدیت بیشتری مورد اهتمام قرار گرفت.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان ادامه داد: در همین راستا نیز استان یزد جزو استانهای پیشرو در بحث پالایش مدرسان بوده است و پذیرش مدرسان جدید استان که در اسفندماه با ثبت نام ا متقاضیان آغاز شده نیز با همین حساسیت دنبال میشود به نحوی که از مجموع 370 متقاضی نهایتاً 140 مدرس در ارزیابیها موفق و پذیرفته شدند.
وی به آموزشهای تک پودمانی در این دانشگاه نیز اشاره و در این باره تصریح کرد: براساس این طرح و در قالب ارائه آموزشهای چند درس در قالب حداقل 150 ساعت، میتوان آموزشهای تخصصی بازار کار را در کوتاهترین زمان به متقاضیان ارائه داد، هر چند که تجمیع آموزش های تک پودمانی مختلف در یک موضوع مشخص نیز میتوان منجر به یک مقطع تحصیلی شود.
وی با اشاره به استقبال دستگاه ها از این طرح، آن را از نیازهای زودبازده بازار کنونی کشور خواند و گفت: دستگاههای متقاضی میتوانند در خواستهای خود در این زمینه را ارائه کنند تا پس از تدوین سرفصلهای مربوطه، اجرایی شود.
احمدی در این باره به دوره تک پودمانی آرایش و پیرایش در استان ویژه بانوان اشاره کرد و یادآور شد: البته 70 درصد از سرفصلهای تعریف شده برای دورههای تک پودمانی عملی و 30 درصد به صورت تئوری ارائه میشود.
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان در بخش پایانی سخنانش با تاکید بر این که اگر دانشگاه جامع علمی کاربردی بتواند براساس چارچوبهای تعریف شده حرکت کند، میتواند خلاء بزرگ بازار کشور یعنی نیروی مهارتی را مرتفع سازد، یادآور شد: متاسفانه در حالی که براساس استانداردها باید به ازای هر نیروی به اصلاح یقه سفید و فردی که کار مدیریتی انجام میدهد، 8 تا 9 نفر نیروی مهارتی و تکنسین وجود داشته باشد، این روال در کشورمان برعکس است.
احمدی با بیان این متاسفانه در کشورمان تمایل زیادی به کارهای مدیریتی شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: رفع این مشکل هم نیازمند کارهای آموزشی از طریق دانشگاهها و هم نیازمند فرهنگسازی در باب اهمیت و مزایای فعالیت در کارهای مهارتی از سوی رسانههاست.
وی با اشاره به این که قریب 90 درصد از دانشآموختگان این دانشگاه جذب بازار کار میشوند، اظهار کرد: متاسفانه در جامعه آشنایی کاملی از قابلیتها و رشتههای این دانشگاه وجود ندارد و نیاز است که در این رابطه اطلاعرسانی بیشتری صورت گیرد.
نظر شما :