دیدار دکتر احمدی با مدیر کل مدیریت بحران استان

۱۴ مهر ۱۳۹۵ | ۱۳:۳۰ کد : ۲۳۶۲۲ اخبار
دیدار دکتر احمدی با مدیر کل مدیریت بحران استان

فرآیند پیش‌بینی و پیش‌گیری از وقوع بحران، برخورد و مداخله در بحران و سالم‌سازی بعد از وقوع بحران را مدیریت بحران گویند. مدیریت بحران علمی کاربردی است که به‌وسیله مشاهده سیستماتیک بحران‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها در جستجوی یافتن ابزاری است که بوسیله آن‌ها بتوان از بروز بحران‌ها، پیشگیری نمود و یا در صورت بروز آن در خصوص کاهش اثرات آن آمادگی لازم، امدادرسانی سریع و بهبودی اوضاع اقدام نمود.

امروزه عمده‌ترین نقاط ضعف مدیریت بحران عدم هماهنگی و همکاری سازمان‌ها، کمبود ضوابط و مقررات جامع و مانع و پراکندگی و ناکافی بودن قوانین و مقررات موجود، محدودیت منابع مالی و از همه مهم‌تر ارائه آموزش‌های مهارتی و کاربردی است، اما خوشبختانه نقاط قوت بسیاری نیز وجود دارد که خود شامل تجارب مفید در مدیریت‌ها بحران و روحیه تعاون و نوع‌دوستی در جامعه و مشارکت خوب و ارزشمند مردم، سازمان‌های NGO، همچون جمعیت هلال احمر و نهادهای متولی آموزش ازجمله دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان دانشگاه متولی آموزش‌های مهارتی است که می‌توان با مرتفع‌نمودن نقاط ضعف و توجه بیشتر به نقاط قوت راه را برای عملکرد هر چه بهتر و قوی‌تر در امر مدیریت بحران هموار نمود. باید تهدیدها و فرصت‌ها را به خوبی شناخت و خود را برای مقابله با تهدیدها و استفاده از فرصت‌ها آماده ساخت.

دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای ارائه آموزش‌های مهارتی و کاربردی در حوزه فوق، می‌تواند کمک شایانی نماید. بنابراین می‌توان با همکاری دفتر مدیریت بحران، دانشگاه جامع علمی کاربردی و سایر نهادهای مرتبط، موضوعات آموزشی یا نیازهای آموزشی مورد نظر را چه برای عموم مردم و چه برای سازمان‌های دولتی، خصوصی، کارخانجات و غیره احصاء نمود و در قالب تک‌پودمان‌هایی آنها را اجرایی نمود.

بدین منظور جلسه‌ای با حضور سرپرست دانشگاه، مدیرکل بحران استانداری یزد، کارشناسان آموزش، نظارت و پژوهش این دانشگاه، مدیر آموزش مدیریت بحران استان و رئیس مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر در محل استانداری برگزارشد و درباره حوزه‌های فوق بحث و تبادل نظر صورت گرفت. در این جلسه آقای دکتر احمدی سرپرست محترم دانشگاه در ابتدا توضیحاتی در رابطه با ماموریت و رسالت دانشگاه ارائه نمود و در ادامه به اهمیت و ضرورت برگزاری تک پودمان‌ها و نقش آن‌ها در توسعه آموزش‌های مهارتی و کاربردی در نظام آموزشی کشور پرداخت.

در ادامه آقای مهندس هادی‌نسب، مدیرکل بحران استانداری یزد نیز به نقش آموزش در پیشگیری و کاهش بحران‌ها پرداخت و خواهان همکاری با این دانشگاه شد.

در این جلسه مقرر گردید که واحد آموزش مرکز مدیریت بحران استانداری تک‌پودمان‌های مصوب این دانشگاه را مطالعه و بررسی‌های لازم را انجام داده و در قالب تفاهم‌نامه‌ای با مرکز آموزش علمی کاربردی هلال احمر استان یزد؛ در صورت نیاز تصویب و اجرا گردند.