پیام رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان یزد بمناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش و فناوری

۲۲ آذر ۱۳۹۴ | ۱۳:۳۰ کد : ۲۳۵۵۴ اخبار شیرپوینت
دکتر صدرا ابرقویی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان یزد به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش و فناوری پیامی صادر کرد. متن پیام بشرح زیر می باشد

بنام خدا

در دنیای امروز توسعه هر کشوری ؛خصوصا در بخش اقتصاد و تولید ثروت دانش بنیان؛ با تکیه بر آموزشهای مهارتی معنا و مفهوم پیدا می کند. آموزشهای عالی مهارتی انجام  فعالیتهایی است که می تواند فرد را برای احراز شغل، حرفه و کسب و کار آماده نماید و یا کارایی و توانایی وی را در انجام آن افزایش دهد. این گونه آموزشها، کسب مهارتها را در راستای تکنولوژی و علوم وابسته، به همراه دانش های خاص مربوط به شغل در بخش های چهارگانه اقتصادی کشور شامل: صنعت؛ کشاورزی؛ خدمات و بازرگانی و فرهنگ و هنر را مورد توجه قرار داده و بالا می برد. پر واضح است که کسب مهارت های مورد نیاز بازار کار توام با پژوهش های کاربردی می تواند در راستای تبدیل توانمندیهای علمی به فناوری، ‌سپس تبدیل آن به ثروت؛ کمک قابل توجهی داشته باشد.

در این راستا؛ دانشگاه جامع علمی- کاربردی به منظور ارائه آموزش های عالی مهارتی بالغ بر 20 سال است که در کشور فعالیت می کند، فعالیتهای آموزشی این دانشگاه بر اساس نیاز شغل و شاغل در دو بخش دولتی و غیردولتی برنامه ریزی و اجرا می شود. در استان یزد؛ این دانشگاه با داشتن 26 مرکز آموزشی مشغول فعالیت در ارائه آموزش های عالی مهارتی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد در بالغ بر 200 کد رشته محل و 130 رشته مختلف در بخش های: صنعت؛ کشاورزی؛ خدمات و بازرگانی و فرهنگ و هنر مشغول انجام وظیفه و ارائه آموزش های کاربردی به 12000 نفر دانشجو می باشد.

توسعه آموزشهای مهارتی در شرایط کنونی برای اقتصاد ایران و به ویژه شتاب دهی به فرایند تولید امری حیاتی است؛ زیرا سرمایه گذاریهای زیربنایی و افزایش ابزار و تجهیزات و به طور کلی سرمایه فیزیکی بدون سرمایه انسانی، بلااستفاده مانده و یا به نحو اقتصادی و کارآمد مورد بهره برداری قرار نمی گیرد. بنابراین برای رشد و توسعه اقتصادی، ضرورت دارد که نظام آموزشی-پژوهشی کشور متحول شده و برای آماده نمودن نیروی انسانی ماهر مورد نیاز جامعه بازطراحی شود.

از آنجایی که موضوع بیکاری خصوصا بیکاری در بین فارغ التحصیلان کشور یکی از مهمترین مسائل و مشکلات کنونی کشور است و با توجه به اینکه یکی از دلایل این بیکاری ها در کشور فقدان مهارتهای مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار می باشد، انتظار می رود که در این برهه از زمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به بازنگری برنامه های آموزشی دانشگاه ها با هدف افزایش توانایی های دانشی، مهارتی و قدرت درک افراد در انجام مطلوبتر کار در محدوده وظایف شغلی خاص برنامه ریزی و در قالب دانشگاه ها و مراکز آموزشی دولتی و خصوصی در ارائه آموزش های عالی مهارتی اقدام نماید.

به طور خلاصه می توان گفت که با توسعه آموزش های مهارتی و پژوهش های کاربردی می توانیم شاهد موارد مهمی چون: کاهش سطح بیکاری، کاهش معضلات اجتماعی، کمک در جلوگیری از مهاجرت بی رویه جوانان به خارج از کشور و شهرهای بزرگ، کاهش تبعات منفی بیکاری، بازسازی و نوسازی آموزشی، توانمندسازی افراد برای زندگی بهتر، افزایش سلامت و بهداشت روانی، افزایش امید به زندگی، توسعه کار و حرفه، بهبود روابط اجتماعی و مناسبات انسانی، ارتقاء ارزش ها و هنجارهای اجتماعی، جامعه پذیر نمودن افراد و جلوگیری از خام فروشی در کشور باشیم. انشاا...

ناصر صدرا ابرقویی

رئیس دانشگاه جامع علمی- کاربردی واحد استان یزد